Smotanová plnka do papričiek suroviny:
Jalapeňo v pivnom cestíčku suroviny:
Limetkovo-smotanový krém s arašidovým maslom suroviny:
Postup plnka:
Všetko spolu premiešame, plnku naplníme do dezertného sáčku.
Postup papričky:
Papričky rozrežeme z jednej strany pozdĺžne. Vydlabeme vnútorné žilky spolu s jadierkami. Do hrnca dáme vodu, osolíme a privedieme do varu. Do vriacej vody vložíme papričky a varíme približne 2 minúty. Scedíme, zachladíme v studenej vode a osušíme. Papričky naplníme krémom, zavrieme a dáme do chladu zatuhnúť. Pred podávaním obalíme v hladkej múke a následne v pivnom cestíčku, ktoré musí byť dostatočne husté, aby obalilo papričky a zároveň držalo. Vyprážame na 180 °C cca 1 minútu. Vyberieme z oleja na servítku a osušíme.
Postup limetkovo-smotanový krém:
Všetky suroviny okrem limetky dáme do misky, zmiešame a dochutíme limetkovou šťavou. Papričky podávame ihneď po vypražení spolu s limetkovo-smotanovým krémom.
Ak sa chcete dozvedieť, čo nové pribudlo v Bánoveckej knižnici, prihláste sa na odber newslettrov. Môžete sa tešiť na nové podcasty, recepty a inšpirácie. Vidíme sa v knižnici.
MILSY a.s. Všetky práva vyhradené © 2023