Suroviny na cesto:
Suroviny na cesto spolu premiešame a dôkladne zmiesime. Vložíme do dostatočne veľkej misky, aby cesto počas kysnutia neprekyslo von. Polejeme olivovým olejom, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť v chlade 12-18 hodín. Na druhý deň/po vykysnutí, cesto zopár krát preložíme z jednej strany na druhú a dáme na plech poliaty olivovým olejom. Necháme oddychovať 2-4 hodiny, prípadne kým sa cesto neroztiahne po celom plechu. Cesto dôkladne poprepichujeme všetkými prstami (je to celkom zábava), dôkladne posolíme morskou soľou a pridáme na vrch všetky ostatné suroviny. Pečieme pri teplote 200-215 °C približne 25-30 minút pekne do zlata. Po upečení vyberieme foccaciu a necháme vychladnúť. Pred podávaním nakrájame, polejeme olivovým olejom a posypeme morskou soľou.
Ak sa chcete dozvedieť, čo nové pribudlo v Bánoveckej knižnici, prihláste sa na odber newslettrov. Môžete sa tešiť na nové podcasty, recepty a inšpirácie. Vidíme sa v knižnici.
MILSY a.s. Všetky práva vyhradené © 2023